Garšīgus sezonas dārzeņus var pagatavot dažādos veidos. Šajā rakstā pastāstīsim, kā pagatavot mīkstas un garšīgas pankūkas, ja jums mājās ir gan kabacīši, gan kartupeļi.
Šī ir patiešām vienkārša, bet ļoti garšīga recepte, turklāt tās izmaksas ir lētas, jo galvenās sastāvdaļas ir sezonas preces un pieejamas teju vai katram. Bet varbūt pat vēl labāk – viss nācis no jūsu pašu dobītēm!
Kartupeļi dod pankūkām stingrību, kraukšķīgumu un “pamatīgumu”. Kabači ir sulīgi, mīksti un viegli saldeni, kas mīkstina kopējo tekstūru un padara pankūkas maigākas. Kartupeļiem ir maiga, neitrāla garša, bet kabači piešķir svaigumu un vieglu saldumu. Šī kombinācija nerada “smaguma sajūtu”, bet vienlaikus ir sātīga un apmierinoša.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Foto – ekrānuzņēmums
Pagatavošanas instrukcija:
1. Kartupeļus nomizo, kabačiem nogriež galus, nomizo. Tad visu sarīvē uz rupjās rīves un liek lielā bļodā. Visu pasāla un samaisa.
2. Atstāj traukā nostāvēties uz 10 minūtēm. Tikmēr atsevišķi saputo olas, kam pievienota šķipsniņa sāls. Pēc tam turpat pievieno arī pienu un miltus.
Lasi vēl: Latviešu aktieris Mārtiņš Vilsons atklāti pasaka, ko visaugstāk novērtē sievietēs
3. Pēc tam šai masai pievieno arī cepamo pulveri, un vēlreiz kārtīgi visu samaisa.
“Tā gan nebija!”: talantīgais Uldis Dumpis atklāj negaidītu patiesību par savu aktiera karjeru
Nākamais solis ir ļoti svarīgs!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kas notiek ar vīrieti, ja viņam ilgstoši nav attiecību: stāsta jelgavnieks – jau vairāk nekā 5 gadi viensby Rinalds Bergmanis
- Teātra aktrise Zane Daudziņa atklāj, ka nu viņa ir gatava atklāties cilvēkiem: ”Nav viegli to pateikt”by Sandra Vīgante
- 5 lietas, kuras novērtēju draudzeņu mājokļos — uzreiz varu pateikt, kura ir nevīžīga un kura kārtīgaby Rinalds Bergmanis